Musiikkiteknologia

Muistiinpanovälineet


KYNÄ JA PAPERIA mukaan kaikille luennoille!
___________________________________

Kalenteri


Lukujärjestyksien ja projektien sovittelu edellyttää kunnon kalenteria. Paras ratkaisu on yleensä perinteinen paperikalenteri, jonka hyviä puolia ovat nopeus ja käyttöliittymän nerokkuus!

Merkitse kalenteriin myös projektien yms. deadlinet. Sovituissa aikatauluissa pysyminen vaikuttaa mm. opintosuoritusten arviointiin.
___________________________________

Ulkoinen kovalevy


Vastuu omien tiedostojen säilytyksestä on opiskelijalla itsellään. Omat projektit kannattaa aina kopioida myös omalle USB-kovalevylle.

Käytännöllisintä on hankkia useampi USB-virralla toimiva kovalevy. Tällöin eri projektit voidaan jakaa eri levyille, tai levyt voidaan alustaa eri käyttöjärjestelmille sopiviksi. Useampaa levyä käytettäessä kapasiteetiksi riittää 500 Gt.

Mikäli käytät muuta kuin Mac-konetta, kannattaa opiskeluprojekteja varten hankkia oma kovalevy ja formatoida se Mac-formaattiin. Varminta on hankkia oma levy myös varmuuskopiointia varten.
___________________________________

USB-muistitikku


Pienempien tiedostojen varmuuskopiointi ja siirto koneelta toiselle sujuu parhaiten USB-muistitikulla. Sellaista kannattaa aina pitää mukana, ja kopioida sinne automaattisesti kotitehtävät yms.
___________________________________

CD- ja DVD-rom -levyjä


Kurssityöt palautetaan CD-ROM-levyillä. Suuremmat projektit (esim. videota tai monikanavaääntä sisältävät työt) palautetaan tarvittaessa DVD-ROM-levyillä. Näitä kannattaa pitää pienet määrät varastossa.

Levyiksi kannattaa hankkia kertaalleen kirjoitettavia levyjä (tyyppi -R). Myös muun tyyppiset (+R, -RW, +RW, -R Audio) sopivat, mutta ovat kalliimpia.
___________________________________

Taskulaskin


Musiikkiteknologian perusteet -tunneilla tarvitaan funktiolaskinta. Ts. laskimesta tulee löytyä logaritmit, joita tarvitaan desibelilaskuissa. Myös puhelinten funktiolaskinsovelluksia voi käyttää.